Waarom zijn klaplagers zo belangrijk voor je machines

klaplagers

Klaplagers worden gebruikt bij het lageren van de wikkelassen bij machines die ervoor zorgen dat een product wordt op- of afgewikkeld. De naam is ontstaan, omdat de klaplager eenvoudig en makkelijk opengeklapt moet worden. Er zijn verschillende types klaplagers verkrijgbaar, bijvoorbeeld voor handwielbeveiliging, geleider, hoge snelheid veiligheidsklemmen, voet voor webgeleiding en conische tapeinden.

Het proces van lagering bij machines

Lagering is erg belangrijk voor elke machine en hiervoor moeten om deze reden dan ook goede producten gebruikt worden. Je wilt natuurlijk wel dat dit proces goed verloopt. Om deze reden kies je voor klaplagers. Klaplagers pas je toe voor de lagering van de wikkelassen op machines waar een product op wordt opgewikkeld of afgewikkeld. Het toepassen van klaplagers gebeurt vooral op machines die gebruikt worden voor converteren, coaten of lamineren van verschillende materialen. Bij gebruik van een klaplager wordt de as geborgd door middel van een flens die dicht zal klappen op het moment dat de as roteert. Hierdoor voorkom je dat de as loskomt uit de lager voordat deze door iemand manueel moet worden geborgd. Om de as los te halen zal een extra handeling moeten worden verricht om zo te zorgen dat de klaplager uit zijn borging komt. Er zijn vele verschillende doeleinden waarbij klaplagers worden ingezet.

Hoe vind je goede klaplagers

Er zijn bedrijven gespecialiseerd in onderdelen voor machines. Deze bedrijven kunnen je tevens adviseren over alles wat hierbij komt kijken. Als ze het antwoord niet voor je hebben zullen ze voor je opzoek gaan naar het juiste antwoord en product. Op deze manier weet je zeker dat je uiteindelijk niet het verkeerde product aankoopt. Naast klaplagers verkopen deze bedrijven ook een hele hoop andere onderdelen voor machines zoals lamineermachines, roll coating machines, spraylaminatoren, expanse assen en nog veel meer. De werknemers van een professioneel bedrijf hebben ervaring en in veel gevallen ook een opleiding op dit gebied en weten om deze reden waarover ze praten. Altijd wel zo prettig!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *