Boerderijwinkel in Noord-Brabant

Boerderijwinkel Noord brabant

Bij een boerderijwinkel in omgeving Noord-Brabant kun je terecht voor producten die lokaal zijn geproduceerd. Je vindt verschillende soorten producten in het assortiment. Denk aan eieren, vlees en brood. Eigenlijk kun je een boerderijwinkel zien als een soort supermarkt alleen nu weet je waar alles vandaan komt. Het is namelijk ook beter voor het milieu om boodschappen lokaal te halen. Doordat het voedsel geen lange kilometers hoeft af te leggen scheelt dit veel CO2-uitstoot. Bij een boerderijwinkel in Noord-Brabant vind je daarom alleen producten die uit de streek komen.

Producten uit de moestuin van de boerderijwinkel in Noord-Brabant

Veel van de groenten die in de boerderijwinkel in Noord-Brabant liggen komen uit de eigen moestuin. Er wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen waardoor je weet dat ze op een natuurlijke manier groeien. Daarbij worden er ook geen machines gebruikt om te wieden. Al het wiedwerk wordt nog met de hand uitgevoerd. Ook wordt er gebruik gemaakt van de principes van de wisselteelt. Hierdoor wordt er zo optimaal mogelijk gebruik gemaakt van de grond. Wisselteelt houdt in dat je de hele tuin in stukken op deelt. In ieder stuk groeit weer een ander soort groente. Hier zit een reden achter want als er bijvoorbeeld een plaag komt heeft deze niet veel kans om zich uit te breiden. Er komen dus geen pesticiden aan te pas bij het verbouwen van groente in de moestuin. In de winkel vind je daarom onbespoten sla, boontjes en kool, afhankelijk van wat het seizoen te bieden heeft.

Vlees uit de omgeving in het assortiment

Het vlees dat beschikbaar is in de boerderijwinkel is afkomstig van Brabantse boerderijen in de buurt. Hierdoor weet je zeker dat het dierenwelzijn niet uit het oog is verloren. Ook weet je zo waar het vlees vandaan komt. Het is mogelijk om zelf een vleespakket te laten samenstellen. Verder zijn er mogelijkheden voor andere cadeaupakketten. Je kunt kiezen uit een divers assortiment met allerlei delicatessen. Hierdoor kun je een pakket laten samenstellen waarbij alleen lokale producten zijn gebruikt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *