Weerbaarheidstraining volgen in Rotterdam?

Weerbaarheidstraining Rotterdam

Wat komt er kijken bij het volgen van een weerbaarheidstraining in Rotterdam? Tijdens het volgen van de training staat een doel centraal, namelijk het vergroten van je weerbaarheid. Als je niet zo stevig in je schoenen staat, overal ja op zegt en je grenzen niet durft aan te geven, helpt een weerbaarheidstraining je om het tegenovergestelde waar te maken. Het is niet erg dat je er moeite mee hebt want door het volgen van een weerbaarheidstraining kun je juist werken aan je eigen ontwikkeling op dat gebied. De weerbaarheidstraining wordt gegeven door een personal trainer die een gezondere levensstijl nastreeft. Het gaat hierbij niet alleen om fysieke gezondheid maar ook om mentale gezondheid.

Inhoud van een weerbaarheidstraining

De weerbaarheidstraining is gericht op het dagelijks leven. Je hebt namelijk iedere dag te maken met het maken van keuzes. Dit is de reden waarom er in de training wordt ingegaan op situaties die je dag in dag uit tegenkomt. Er wordt je aangeleerd om deze situaties op een andere manier te bekijken. Je leert jezelf aan om er andere gedachtes over te vormen. Het doel is dat je met vertrouwen nieuwe uitdagingen omarmt. Er wordt rekening mee gehouden dat de invulling van een uitdaging voor iedereen anders is. Door hierover in gesprek te gaan wordt er boven water gebracht waar jij hulp bij nodig bent.

Invulling van de weerbaarheidstraining

Aan de hand van het persoonlijke gesprek wordt er verder invulling gegeven aan de training. Hierdoor kun je het resultaat bereiken die jij voor ogen hebt. Dit komt omdat er wordt afgestemd op de behoeften die jij hebt. Misschien heb je een pestverleden of heb je een mentale stoornis, zoals depressie, dan wordt hier rekening mee gehouden. Tijdens de trainingen krijg je verschillende oefeningen aangereikt waardoor je gaat nadenken over je eigen handelen. Denk bijvoorbeeld aan het herkennen van je eigen kwaliteiten in een alledaagse situatie. Ook ga je leren hoe je voor jezelf kunt opkomen op een manier die bij jou past.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *