Plantaardige producten voor een vegan levensstijl

Plantaardige producten

Wat voor soort plantaardige producten horen thuis binnen een vegan levensstijl? Dit kunnen een hele scala aan producten zijn zoals sojavrije tempeh. Met plantaardige producten zorg je ervoor dat de zuurgraad in je lichaam op het juiste niveau blijft. Het is van belang dat deze zuurgraad op het juiste niveau is. Door plantaardige voeding te eten kun je er voor zorgen dat de zuurgraad ook in de balans blijft. Dierlijke producten hebben daarentegen een tegenovergesteld effect. Ze kunnen namelijk zorgen voor een hogere zuurgraad. Hierdoor kun je verschillende kwalen ontwikkelen, denk aan minder concentratie of acne. Veel plantaardige producten kun je ook fermenteren. Daar lees je hieronder meer over.

Fermenteren van plantaardige producten

Bij fermentatie komt een bepaald scheikundig proces kijken waardoor je de houdbaarheid en smaak van het product kunt veranderen. Dit komt omdat er tijdens het fermenteren verschillende enzymen ontstaan. Een voorbeeld van een gefermenteerd is yoghurt. Hierin zitten namelijk bepaalde micro-organismen. Dit is natuurlijk geen plantaardig product maar is een voorbeeld om de fermentatiemethode te illustreren. Het eten van gefermenteerde producten is een stap richting een gezondere levensstijl. Dit komt omdat deze veel probiotica bevatten die goed zijn voor de gezondheid van je darmflora. Het is belangrijk dat je darmflora gezond is want het heeft ook invloed op andere processen in je lichaam.

Darmen in balans met plantaardige producten

Wanneer je darmen niet meer in balans zijn, hebben schadelijke stoffen meer kans om in je lichaam te komen. Ook kan dat er voor zorgen dat voeding minder goed wordt verteerd. Door te kiezen voor gefermenteerde producten zorg je voor meer balans in je darmflora. Hierdoor zorg je er ook voor dat je beter voedingsstoffen kunt opnemen. Aangezien plantaardige producten veel voedingsstoffen bevatten kun je daar dus meer van profiteren als je darmflora in balans is. Voorbeelden van gefermenteerde producten zijn kombucha en kimchi. Deze kun je met veel verschillende soorten gerechten combineren waardoor je gemakkelijk wat extra voedingsstoffen kunt binnenkrijgen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *