Hairdresser for curly hair in Amsterdam

Krullenkapper Amsterdam

Een krullenkapper in Amsterdam heeft zich specifiek toegelegd op de techniek van het knippen van krullen. Er zijn namelijk verschillende regels van toepassing wanneer je krullen knipt. Allereerst is het namelijk belangrijk dat je haar helemaal droog is. Het is namelijk beter om het haar gewoon in de natuurlijke staat te knippen. Wanneer je het haar knipt kun je ook meteen zien hoe het dan reageert. Ook zul je je haar overdag niet nat drogen dus is het niet goed te vergelijken hoe het er droog uit zal zien. Verder is het ook beter om niet gebruik te maken van styling waar warmte voor nodig is. Hierdoor zie je ook niet hoe het haar daadwerkelijk zal vallen.

Knippen van krullend haar

Bij het knippen bij een krullenkapper wordt er altijd op een bepaalde manier te werk te gaan. Zo wordt je haar eerst zo gepositioneerd op die manier dat het ook natuurlijk zou vallen. Vervolgens kijkt de kapper hoe lang je haar is en wordt er een scheiding gemaakt. Daarna wordt bekeken hoeveel er van de puntjes van je haar af moet. En dan kan het knippen echt beginnen. Vaak wordt hiervoor de klokmethode gebruikt. Dit wil zeggen dat de kapper jouw krul zo vasthoudt dat het net lijkt of deze de wijzer is van de klok waarop het 12 uur is. Wanneer de krul in die positie staat worden de puntjes eraf geknipt.

Waarom een speciale techniek voor krullen knippen?

Krullen hebben een specifieke verzorging nodig maar vallen ook heel anders dan steil haar. Dit is de reden waarom krullen met een speciale techniek worden geknipt. Het is van belang om dit heel nauwkeurig te doen want je kunt niet zomaar willekeurig wat afknippen. Verder is het essentieel dat er bij het knippen van de krullen de schaar niet de schuin wordt gehouden. Anders kunnen de haarpunten namelijk uitrafelen. En dat is nou net waarvoor je naar de kapper bent gekomen: afkomen van gespleten haarpunten.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *