Een high-tea organiseren

Patisserie Rotterdam

De Britse high-tea is de afgelopen jaren in Nederland behoorlijk in populariteit gestegen. Niet alleen reserveren steeds meer mensen een high-tea in een hotel of restaurant, maar we organiseren ook steeds vaker onze eigen high-tea’s. Gewoon thuis. En maak je geen zorgen. Een high-tea organiseren hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zo hoef je echt niet alle lekkernijen zelf te maken, maar kun je prima gebruik maken van die lekkere patisserie in Rotterdam.

De planning

Voordat je vol enthousiasme begint met het vinden van de lekkerste zoetigheden, is het belangrijk om van tevoren een paar dingen zeker te weten. Bijvoorbeeld hoeveel mensen er komen. De hoeveelheid gasten heeft namelijk een grote invloed op de hoeveelheid hapjes die je gaat serveren. Het is daarom belangrijk om, voordat je een boodschappenlijstje maakt, eerst te bedenken wie de gasten zijn. Natuurlijk haal je uiteindelijk nog altijd teveel lekkers, maar dat is niet erg. Dan heb je nog iets over, voor de volgende dag, bij de koffie.

De lekkernijen

Veel mensen maken de fout om alleen zoetigheden te serveren bij een high-tea. Maar een combinatie van zoetig en hartig, is veel lekkerder. Denk bijvoorbeeld aan cupcakes, soesjes, bonbons, sandwiches en wraps. Klinkt dit wel als heel veel werk? Schroom dan vooral niet om te kiezen voor die lekkere bonbons van de banketbakkerij in Rotterdam, of van wraps van de traiteur. Dat is prima. Het belangrijkste is dat alle hapjes in kleine porties worden geserveerd. Dit zorgt er namelijk voor dat je minder snel bent verzadigd, en daardoor langer van de high-tea kunt genieten.

De thee

En dan hebben we nog één onmisbaar onderdeel over: de thee. Want wat is een high-tea zonder thee? Net zoals bij de lekkernijen, is het belangrijk om voor een goede variatie te zorgen in de theesmaken. Alleen groene thee is niet genoeg. Geef je gasten andere opties, zoals fruit of kaneel. En als je kiest voor het serveren van verse muntthee, vergeet dan vooral de honing niet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *