Witwassen moet worden voorkomen

Wet ter voorkoming witwassen

Er is eenĀ Wet ter voorkoming van witwassen. Ondernemers moeten voorkomen dat ze betrokken raken bij witwassen, want witwassen is een criminele activiteit. Ondernemers wordt daarom aangeraden om hun relaties zorgvuldig te screenen. Omdat de zojuist genoemde wet per 10 januariĀ  2020 is aangescherpt, is het voor ondernemers belangrijk om de juiste stappen te zetten. Door gebruik te maken van door een bedrijf ontwikkelde automatiseringssoftware kunnen ondernemers aan de wet voldoen, want de automatiseringssoftware maakt een dubbele controle mogelijk. Het is dus de oplossing om witwassen te voorkomen.

Ondernemers kunnen voldoen aan de wet

Natuurlijk moeten ondernemers voldoen aan de zojuist genoemde wet. Het is voor ondernemersĀ  doorgaans arbeidsintensief om aan de vereisten van deze weg deze wet, die ook wordt aangeduid met de letters Wwft, te voldoen. Gelukkig wordt er door een bedrijf een up-to-date oplossing geboden. Die oplossing maakt het voor ondernemers gemakkelijker om te voldoen aan de wettelijke vereisten. Door te voldoen aan alle vereisten verkleinen ondernemers de kans dat ze te maken krijgen met reputatieschade voor hun onderneming.

Het voeren van een integere bedrijfsvoering

Ondernemers zijn verplicht om een integere bedrijfsvoering te voeren. Ondernemers die een integere bedrijfsvoering voeren weten zeker dat ze niet gelinkt kunnen worden aan criminele activiteiten. Hoe kunnen ondernemers voldoen aan de Wwft? Ze kunnen voldoen aan de Wwft door systematische controles op bank- en identiteitsgegevens te gebruiken. Dat kunnen ze doen met door een bedrijf ontwikkelde automatiseringssoftware.

Met een gerust hart ondernemen

Geef de Wwft dus vorm door gebruik te maken van de door een bedrijf ontwikkelde software en tools. Ondernemers die de software en tools gebruiken weten zeker dat ze zijn ingedekt voor hun gehele klanten acceptatie. Ze kunnen dus met een gerust hart ondernemen.

Aanvragen van een demo

Ben je ondernemer? Natuurlijk wil je dan voldoen aan de wet. Je wilt echter wel zeker weten of de door het bedrijf ontwikkelde software bruikbaar is. Het is mogelijk om vrijblijvend een demo aan te vragen.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *