Werkzaamheden van een branding studio

Branding studio

Een branding studio focust op de branding van jouw bedrijf. Daarvoor is eerst een onderbouwde strategie voor nodig. Dit is namelijk van belang om alle branding straks op een zo effectief mogelijke manier in te zetten. Bij een branding studio kun je dan ook terecht om helder te krijgen wat de meerwaarde van jouw merk is, hoe je jezelf in de markt kunt zetten en waar de focus van jouw merk ligt. Op die manier zorg je ervoor dat jouw merk gezien wordt door toekomstige klanten. Wanneer al deze fundamenten zo stevig staan als een huis, wordt er begonnen met het ontwerp van de huisstijl.

Huisstijl laten ontwerpen en het design van de website

De boodschap van jouw merk komt tot uiting in de huisstijl. Door deze met elkaar te matchen zorg je voor een extra sterke boodschap. Hierdoor maak je jezelf uniek en herkenbaar op de merkt. Deze huisstijl kun je verder integreren in jouw bedrijf door dit terug te laten komen in visitekaartjes, bedrijfskleding of op product verpakking. Een ander belangrijk medium om de huisstijl op terug te laten komen is jouw website. Hierbij komen verschillende technische aspecten kijken zoals UI en UX. Deze twee begrippen maken dat je een mooie en goed werkende website hebt. Ook dit is de expertise van een branding studio.

Verschillende invalshoeken

Door gebruik te maken van verschillende invalshoeken wordt er een merk gecreƫerd die meerwaarde heeft. Dit kan worden gedaan door eerst te kijken naar wat de kern van jouw bedrijf is. Hieraan gekoppeld wordt het verhaal van jouw bedrijf uitgelicht. Door met een ontwerpbureau in gesprek te gaan wordt dit verhaal alsmaar duidelijker. Dit zorgt er voor dat potentiƫle klanten zich kunnen herkennen in dit verhaal. Zodra al deze fundaties van jouw bedrijf duidelijk zijn kan er worden begonnen met het ontwerp. Door het gebruik van grafisch design en verschillende principes van de marketing wordt de vertaalslag gemaakt naar een nieuw design en vormgeving. Je kunt hierbij denken aan een nieuw product maar ook aan verbetering van producten.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *