Wat leer je tijdens autorijlessen

rijles pakket

Veel jongeren verheugen zich al jaren al op het moment dat ze hun rijbewijs in ontvangst mogen nemen. Het gevoel van vrijheid, waar ze al jaren naar hunkeren. Maar dat gewilde pasje krijg je niet zomaar. Daar gaat een hele leerweg aan vooraf. En het wilde enthousiasme wil nog weleens bekoelen wanneer ze te horen krijgen wat er allemaal bij autorijlessen komt kijken. Het is immers niet alleen het autorijden zelf, maar er komt ook een heleboel theoretische kennis bij kijken. Voor veel jongeren wordt het spannend wanneer ze niet goed weten wat ze kunnen verwachten. Hieronder staat in het kort beschreven wat je kunt verwachten tijdens de theorie én de praktijklessen. Zodat je goed bent voorbereid, en met een goed gevoel de weg op kunt gaan.

De theorie

Tijdens het theorie examen word je kennis op het gebied van verkeersregels onder de loep genomen. Denk dan bijvoorbeeld aan de betekenis van verkeersborden en de belangrijke voorrangsregels. Veel jongeren zien het meest op tegen het theorie examen, maar gelukkig krijg je alle tijd om van tevoren de lesstof te bestuderen en te leren. Omdat iedereen een andere manier van studeren heeft, zijn er tegenwoordig verschillende manieren mogelijk. Zo kun je ervoor kiezen om thuis te studeren, klassikaal te studeren én er zijn zelfs online cursussen die het thuis en klassikaal studeren weten te combineren.

De praktijk

Het is helemaal niet vreemd om gespannen te zijn voor je allereerste rijles. Je gaat immers iets doen wat je nog nooit eerder hebt gedaan, en dat is altijd een beetje eng. Maar onthoud dat die angst snel zal verminderen, omdat je steeds meer kennis en ervaring krijgt in het besturen van de auto. Nét als bij de theorie zijn er verschillende mogelijkheden voor het afnemen van rijlessen. Kies je ervoor om één rijles per keer af te nemen of kies je voor het gemak van een rijles pakket? En weet je niet welke je moet kiezen? Schroom dan niet om je rijinstructeur om advies te vragen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *