Waarom zou je kiezen voor Qigong

Qigong Alkmaar

Op het moment dat je graag een sport beoefent om je balans in evenwicht te brengen dan is Qigong Alkmaar een goede optie. Op het moment dat je voor Qigong kiest, een balanstraining of Tai Chi dan ben je op het goede pad als je wilt zorgen voor persoonlijke en spirituele groei. In de Oosterse zelf realisatie methoden en Traditionele Chinese Geneeskunde is onder andere Qigong een belangrijke speler op dit veld. Het belangrijkste is om lichamelijk in evenwicht te zijn, door deze balans zorgt je lichaam ervoor dat het zichzelf makkelijk kan herstellen.

Wat moet je weten over Qigong

Als je wekelijks ervoor kiest om Qigong of Tai Chi lessen te volgen om in balans te blijven dan is dit om te zorgen dat je energie in goede banen geleid wordt. Op het ene vlak doe je wat meer, op het andere wat minder. Alles heeft met energie en de meridianen, energiebanen, te maken inclusief je gedachten. Alles gaat vanzelf en de oefeningen doen zijn werk voor je lichaam. Uiteindelijk staat alles ervoor om je Qi circulatie te optimaliseren en hiermee je Yin en Yang weer in balans te brengen.

Wat doen Qigong oefeningen voor je lichaam

Alle Tai Chi en Qigong oefeningen zorgen ervoor dat je een alerte ontspanning bereikt. De traditie is dat hier zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van energetische kracht in plaats van spierkracht. Op deze manier leer je hoe je je energie in goede banen kan leiden. Dit is op veel momenten belangrijk, want je moet je eigen energie kunnen beheersen voordat je externe invloeden kan beheersen met betrekking tot je eigen energie en energielevel. Externe invloeden kunnen van alles zijn waaronder kinderen, werkdruk, het gebruik van je computer, te veel informatie en prikkels die je binnenkrijgt, een fysieke tegenstander en dergelijke). Je kan een Qigong of Tai Chi training in verschillende vormen volgen, een losse cursus of workshop of een wekelijkse training. Net wat je persoonlijk uitkomt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *