Tips voor het verzorgen van krullend haar

Krullenkapper Zaandam

Sommige mensen zijn van nature gezegend met een flinke bos krullen. Anderen hebben de krullen zelf aan hun haar moeten toevoegen. Maar allebei willen ze hun krullen natuurlijk zo lang mogelijk mooi, vol en sterk houden. Daarvoor ben je een goede haarverzorging nodig, maar krullen vereisen een specifieke haarverzorging, en niet alle tips voor stijl haar zijn ook op krullend haar van toepassing. Hieronder staan de allerbeste haarverzorgingstips. Niet alleen om je haar gezond en sterk te houden, maar ook zodat je weet hoe je de eigenwijze krullen in bedwang kunt houden.

Het borstelen van je haar

Het doorborstelen van krullend haar vereist behoorlijk wat tijd en aandacht. Maar door een kamp of je vingers te gebruiken, in plaats van een haarborstel, kun je gebroken haar voorkomen en red je de structuur van je krullen. Dit zorgt voor een natuurlijke look én krullen die je gemakkelijker in model kunt brengen. Gebruikt daarnaast alleen stylingsproducten die voor krullend haar zijn ontworpen. Niet alle haarproducten zullen het gewenste resultaat leveren, maar door te letten op producten voor jouw haartype, duurt de zoektocht naar de perfecte haarspray misschien nét iets minder lang.

Zoek een gespecialiseerde krullenkapper

Het knippen van krullen vereist een volledig andere kniptechniek dan het knippen van stijl of golvend haar. Niet alle kappers zijn even bekend met deze manier van knippen. Wil je verzekerd zijn van een goede coupe? Dan is het slim om op zoek te gaan naar een kapper die is gespecialiseerd in krullen. Deze kappers weten precies hoe ze jouw krullen in model moeten brengen. Én tijdens de knipbeurt kan de krullenkapper in Zaandam je verder adviseren wat betreft haarverzorging. Bijvoorbeeld door het aanbevelen van stylingsproducten voor thuis.

Na het douchen

Én de laatste, misschien ietwat gekke, tips: droog na het douchen je haar niet af met een handdoek maar met een t-shirt. Een handdoek absorbeert namelijk het vocht vanuit je haar, waardoor je krullen gaan pluizen. Een t-shirt daarentegen zorgt ervoor dat je krullen zijdezacht aanvoelen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *