Snel weer fit en pijnvrij

 Revalidatie Den bosch

Je hebt een ongeluk gehad of je hebt een zware operatie ondergaan. Natuurlijk wil je dan weer zo snel mogelijk fit zijn. Daarom neem je contact op met Revalidatie Den Bosch. Door de persoonsgebonden aandacht van de fysiotherapeut ben je ongetwijfeld snel weer fit en pijnvrij.

De revalidatie bestaat uit verschillende elementen

Stel je komt direct of omdat je bent doorverwezen terecht bij de fysiotherapeut voor een revalidatie. Die revalidatie bestaat uit verschillende elementen. Er wordt begonnen met een persoonlijke intake. Door te kijken naar jouw persoonlijke omstandigheden en doelen kan er een behandelplan worden opgesteld. De behandeling vindt plaats in de praktijk van de fysiotherapeut. Die praktijk beschikt over behandelruimtes en een oefenzaal. Er worden ook opdrachten voor thuis meegegeven, zoals leefregels en een trainingsschema. Daarbij maakt de fysiotherapeut gebruik van bewezen effectieve behandelprotocollen. Er wordt ook gebruikgemaakt van een digitaal patiëntvolgsysteem. Zo kan de fysiotherapeut jouw vorderingen direct monitoren. Bovendien wordt regelmatig met jou geëvalueerd of de behandeling nog naar wens verloopt. Wordt er vastgesteld dat de behandeling niet meer naar wens verloopt? Dan kunnen jouw doelen of de behandeling tussentijds worden bijgesteld.

De behandelmethode dry needling

Stel je hebt bepaalde klachten die pijnlijk zijn en die je belenmmeren in jouw mobiliteit. Aangeraden wordt om dan contact op te nemen met Revalidatie Den Bosch. Waarschijnlijk kan de behandelmethode dry needling jou helpen bij jouw herstel. Bij deze vrij nieuwe behandelmethode worden specifieke spiertjes door hele dunne naaldjes gestimuleerd. De spieren ontspannen. Deze nieuwe behandelmethode wordt ingezet bij verkrampingen. Waarom? Omdat massages alleen verkrampingen vaak niet kunnen verhelpen. Triggerpoints zijn verzamelingen verkrampingen. Deze triggerpoints zijn erg vervelend en vaak vrij pijnlijk. Ze kunnen ook jouw mobiliteit belemmeren. Mogelijke oorzaken van triggerpoints zijn onder andere stress, een blessure, overbelasting of alcohol- en medicijngebruik. Bij belemmering van jouw mobiliteit ga je wellicht bepaalde bewegingen mijden, omdat je angst hebt voor meer klachten. Het mijden van bewegingen leidt vaak tot meer klachten.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *