Goederen taxeren en waarderen

Inboedel taxatie

je wilt kostbaarheden laten verzekeren. De verzekeringsmaatschappij vraagt dan om een taxatierapport. Daarom neem je contact op met een bedrijf dat gespecialiseerd is inĀ Inboedel taxatie. Dat bedrijf kan jouw kostbaarheden taxeren en waarderen op vervangingswaarde. Er zijn ook andere redenen om goederen te laten taxeren. Moet er een boedel worden verdeeld? Het is dan goed als men weet wat de waarde is van de goederen die verdeeld moeten worden. Daarom moet er een inboedel taxatie worden opgesteld. De taxateur waardeert de goederen dan op hun waarde in het economisch verkeer.

Een taxateur moet betrouwbaar zijn

Taxaties van roerende goederen moeten goed worden uitgevoerd. Daarom wordt aangeraden om de goederen te laten taxeren door een taxateur die werkt voor particulieren, verzekeraars en notarissen. Dan weet je zeker dat het een betrouwbare taxateur is die de taxaties goed uitvoert. Moeten er juwelen, edelstenen en zilverwerken worden getaxeerd? Dan kan dat gedaan worden door een gecertificeerdĀ  register taxateur voor juwelen en zilverwerken. Uiteraard is deze betrouwbare taxateur aangesloten bij een branchevereniging.

Een successie taxatie door een betrouwbare taxateur

Een betrouwbare taxateur is niet alleen inzetbaar voor een Inboedel taxatie. Een betrouwbare taxateur is ook inzetbaar bij een successie taxatie. Bij een successie taxatie stelt de taxateur de waarde van de bezittingen vast. De door de taxateur vastgestelde waardering wordt vervolgens gebruikt om successieaangifte te kunnen doen.

Taxaties voor een verzekering

Moet er een taxatie voor de inboedelverzekering worden gedaan? Dan wordt de inboedel door de taxateur gewaardeerd op nieuwwaarde. De inboedel wordt dan als geheel geschat. Moeten er unieke artikelen als kunst of antiek worden getaxeerd? Dan wordt er door de taxateur een rapport opgemaakt. In dat rapport wordt ieder item omschreven. Moet de taxateur taxaties doen voor een verzekering van kunst en antiek. Dan wordt er uitgegaan van de vervangingswaarde. Met het door de verzekering bij verlies, diefstal of beschadiging uitgekeerde bedrag kan dan een gelijkwaardig vervangend stuk worden aangeschaft bij een kunsthandel.

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *