De oorsprong van Japanse acupunctuur

Acupunctuur Voorburg

Zoals je misschien wel weet is Acupunctuur Voorburg een alternatieve medische behandelwijze die van oorsprong uit China komt. Bij Chinese acupunctuur wordt gebruik gemaakt van naalden om de energiestroom die Qi of lichaamsenergie wordt genoemd weer in balans gebracht volgens de Yin en Yang. Traditionele Chinese geneeskunde bestaat naast acupunctuur ook uit Qi Gong, Tuina en Chinese kruidengeneeskunde. Op den duur is de Chinese acupunctuur terecht gekomen in Japan door nauwe banden tussen de beide landen. Binnen Japan is acupunctuur langzaam verder ontwikkeld. Tegenwoordig bestaat er een vorm die meridiaan therapie wordt genoemd.

Wat is Japanse acupunctuur

Japanse acupunctuur bestaat sinds het begin van de vorige eeuw en is ontwikkeld door een groep acupuncturisten. De nieuwe stroming die ze hebben ontwikkeld heet Keiraku Chiryo en betekent meridiaan therapie. Een van de vormen van meridiaan therapie is Toyohari. De basis van meridiaan therapie en Toyohari is het in balans brengen van de energie in onze energiebanen, de zogenaamde meridianen. Op het moment dat onze energiebanen in balans zijn dan is ons lichaam in balans. Dit betekent dat ons lichaam in staat is om gezond te blijven. Onze verschillende meridianen staan niet los van elkaar, maar zijn een systeem. Op het moment dat onze meridianen in balans zijn dan kan ons lichaam zichzelf herstellen. Als een van onze meridianen uit balans is dan betekent het dat het gehele systeem verstoord is.

Wat is Toyohari

Toyohari is ontwikkeld door een groep blinde acupuncturisten en is pijnloos. Deze groep acupuncturisten heeft een variant ontwikkeld met specifieke technieken waarbij minder is meer een belangrijk punt is. Het grootste verschil is dat de naalden niet of maar heel oppervlakkig door de huid heengaan en ze blijven dus ook niet staan zoals bij Chinese acupunctuur. Om deze reden is de behandeling toepasbaar en verfijnd zonder dat je pijn ervaart. De klachten die behandeld kunnen worden zijn zeer ruim net zoals bij Chinese acupunctuur.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *