Wat is het juiste moment om te kiezen voor thuiszorg

Thuiszorg

Als je graag thuis wilt blijven wonen, maar je merkt dat niet al je dagelijkse activiteiten meer zo makkelijk lukken dan is het een goed moment om thuiszorg Zoetermeer te overwegen. Er zijn vele redenen waarom het zou kunnen zijn dat je moeite hebt met je dagelijkse activiteiten zoals ouderdom of ziekte. Toch wilt bijna iedereen graag oud worden in zijn eigen vertrouwde en fijne omgeving. De oplossing hiervoor is om te kiezen voor thuiszorg. De wijkverpleegkundigen van de thuiszorg kunnen samen met je je wensen en behoeften doorspreken zodat je zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen.

Wat doet de thuiszorg voor je

De thuiszorg gaat samen met je bekijken waar je behoeftes en wensen liggen. Dit wordt in beeld gebracht samen met je directe omgeving zodat er niks over het hoofd wordt gezien. Er wordt in kaart gebracht wat de noodzakelijke zorg is voor je, maar tevens welke tijden je prettig uitkomen om zorg te ontvangen. Er wordt regelmatig met je overlegd om te zorgen dat de zorg die je ontvangt nog steeds aansluit bij je zorgwensen. Het kan zijn dat er gedurende de tijd zaken veranderen en dan zal de zorg misschien ook aangepast moeten worden. Het is mogelijk om thuiszorg gedurende de hele dag te ontvangen, het maakt niet uit of dit midden in de nacht is. De wijkverpleegkundigen van de thuiszorg staan de hele dag voor je klaar of je nou problemen ervaart of gewoon op een bepaald moment bepaalde zorg nodig hebt.

Waarbij kan de thuiszorg je bijstaan

Mogelijkheden waarbij de thuiszorg je kan helpen zijn het opstaan, wassen en naar bed gaan. Daarnaast kunnen ze je ook (tijdelijk) helpen bij het verzorgen van een wond of het toedienen van bepaalde medicatie. In sommige gevallen kan je dit niet zelf doen door een lichamelijke beperking en dan is de thuiszorg ook het juiste aanspreekpunt voor hulp.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *