Waar let je op bij de aanschaf van een rolstoel

Wheelchair

Om te beginnen zal je jezelf moeten afvragen of je voor de korte of langere termijn de beschikking moet hebben over een rolstoel. Op het moment dat je voor de langere termijn een rolstoel moet hebben dan voldoet een rolstoel niet die je kan huren of lenen. In dat geval kan je er beter voor kiezen om een rolstoel te kopen. Het is mogelijk dat je een rolstoel nodig hebt voor vele redenen. Er bestaan verschillende uitvoeringen en soorten rolstoelen.

Welke soorten rolstoelen zijn er

Er zijn verschillende uitvoeringen van rolstoelen. De handbewogen rolstoelen zijn de zogenaamde zelfbewegers, oftewel de groot wiel rolstoelen. Hierbij kan iemand anders je duwen of je kan zelf je rolstoel op en neer bewegen. Dan is er nog een klein wiel rolstoel, oftewel een duwwagen, hierbij duwt iemand anders je en de rolstoel heeft tevens remmen aan de achterzijde. Er zijn tegenwoordig ook elektrische rolstoelen te kopen. Deze hebben een elektrische motor en ze worden bediend met een joystick. Dan is er nog een rollator en rolstoel in een, dit is handig als je nog wel kan lopen maar geen grote afstanden. Zo kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen om de heenweg te lopen en de terugweg niet. Ook hoef je maar een product mee te nemen en niet twee als je ergens heengaat.

Andere belangrijke dingen om rekening mee te houden

De meeste rolstoelen zijn tegenwoordig opvouwbaar en dit is ook erg belangrijk, want hierdoor kan je gemakkelijker je rolstoel meenemen bijvoorbeeld in de kofferbak van je auto. Als je vaak je rolstoel moet opvouwen dan is het misschien slim om te overwegen om een duwwagen of lichte rolstoel aan te kopen. Als laatste let je ook nog op de maten, zoals de zitdiepte en zitbreedte. Iedereen zijn lichaam is natuurlijk anders. Armsteunen en voetsteunen zijn meestal op maat in te stellen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *