Vroegtijdig ontdekken met behulp van PWV

PWV

Tegenwoordig is het mogelijk om hart- en vaatziekten in een vroegtijdig stadium te ontdekking. Dit met behulp van een PWV meting. PWV staat voor Pulse Wave Velocity. Door het ondergaan van zo’n meting, kan er een individueel behandelplaan voor jou als patiënt worden opgesteld. Dit zodat ernstige gevolgen,  zoals bijvoorbeeld een hartinfarct, kunnen worden voorkomen. De snelheid waarmee bloed door je aderen stroomt, is van belang om te kunnen bepalen of je een verhoogd risico op het krijgen van hart- en vaatziekten hebt. De bloedvaten in je lichaam zijn immers van levensbelang.

De bloedvaten

De bloedvaten in je lichaam zijn van levensbelang. Dit geldt met name voor de slagaders zoals je halsslagader, en je aorta. Het is belangrijk dat de bloedvaten in je lichaam goed functioneren. Wanneer dit namelijk niet het geval is, kunnen er ernstige situaties ontstaan, eventueel met de dood tot gevolg. Een PWV meting is dus geen overbodige luxe wanneer het gaat om hart- en vaatziekten. Dit zodat de juiste behandeling waar nodig opgestart kan worden. Soms kan het veranderen van je eet- en leefgewoonten al voldoende zijn. Wanneer je bijvoorbeeld weinig rust hebt, kan je het advies krijgen om meer rust te nemen. Tevens kun je het advies krijgen om gezonder te eten op het moment dat je vaak ongezond eet of drinkt.

Eet- en leefgewoonten

Eet- en leefgewoonten kunnen van invloed zijn op je bloeddruk. Een ongezonde bloeddruk kan gesignaleerd worden met behulp van een PWV meting. Wanneer de uitslagen van zo’n meting zorgwekkend zijn, kunnen de juiste interventies worden opgestart. Soms is het aanpassen van je eet- en leefgewoonten al voldoende. Maar het is ook mogelijk dat er meer nodig is. Bijvoorbeeld een doorverwijzing naar de cardioloog. Dit zodat de cardioloog je nader kan onderzoeken. Misschien moeten de bloedvaten in je lichaam wel verwijdt worden om weer over een gezonde bloeddruk te kunnen beschikken. Om hart- en vaatziekten op tijd te kunnen signaleren, is het raadzaam om een PWV meting te ondergaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *