Olijfolie kopen en tegelijkertijd de olijfboeren steunen

Olijfolie

Op het moment dat je besluit om olijfolie kopen dan is het altijd prettig als je weet dat je daarmee de lokale olijfboeren steunt. Goede olijfolie die je kan kopen is een zuiver en biologisch kwaliteitsproduct waarbij de boeren een groot aandeel leveren in de productie hiervan. In veel gevallen komt de olijfolie die je koopt uit de fabriek en mist dit de goede omstandigheden in productie. Door te kiezen voor biologische olijfolie die is geproduceerd door olijfboeren op een verantwoorde manier kies je niet alleen voor een goede kwaliteit olijfolie, maar tevens voor het voortbestaan van de boeren die deze olijfolie produceren.

Waarom kiezen voor verantwoorde olijfolie

Door te kiezen voor goede en biologische olijfolie stimuleer je de verkoop van olijfolie binnen Nederland die zijn geproduceerd door vaak kleinere ondernemers. De meeste biologische olijfolie wordt namelijk geproduceerd door kleine olijfburen uit andere landen zoals Spanje en zijn afhankelijk voor het voortbestaan van hun bedrijf van de verkoop in een land zoals Nederland. Biologische olijfolie wordt gemaakt zonder de toevoeging van allerlei ingrediƫnten en hierdoor kan je genieten van het pure product. Op deze manier kies je bij de aanschaf van biologische en verantwoorde olijfolie tevens ervoor om het voortbestaan van deze olijfboeren te steunen. Daarnaast verbaas je jezelf waarschijnlijk al snel over de smaak ervan en wil je nooit meer een olijfolie kopen die in de fabriek is geproduceerd.

Authentieke olijfolie kopen van boeren

Er zijn vele olijfboeren die hun authentieke olijfolie in Nederland te koop aanbieden. Ongeacht het land van herkomst wordt er in deze gevallen meestal gewerkt met een transparante en eerlijke manier met de olijfboeren zelf. Deze bedrijven kopen de olijfolie rechtstreeks in bij de boeren en zo worden de olijfgaarden in stand gehouden. In sommige gevallen kan je er zelfs voor kiezen om de boeren te sponsoren, dit is zeker van belang als het een slecht oogstjaar is. Dan leveren de olijven namelijk weinig (kwalitatieve) olie op.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *